80 let prvega tekmovanja v teku na smučeh v Ihanu (1934-2014)

Mladi Ihanci zaključili prvi tabor biatlona

Dodano 13. julij 2015

08.07.2015 – Pokljuka, Slovenija

Na Pokljuki je v času od 3.7. do 8.7.2015 potekal prvi tabor mladih biatloncev. Tekmovalci iz številnih slovenskih klubov, so na Pokljuki izvajali zelo različne aktivnosti oz. treninge. V dopoldanskem času so imeli treninge streljanja z zračnim orožjem. V popoldanskem času, pa so izvajali različne oblike treninga kot so rolkanje, tek, pohod v hribe na sami Pokljuki in plavanje ter veslanje v Bohinju.

V ponedeljek dne 6.7.2015, pa se je 15 mladih ihanskih biatloncev, pod vodstvom glavnega trenerja Aleša Gregoriča, odpravilo v Bohinj na dodatne aktivnosti. Klub je mladim tekmovalcem, kot nagrado za zelo uspešno sezono 2014/2015, omogočil vožnjo s kanuji in plezanje v zelo zanimivi steni-pod skalco.

Ihanski biatlonci, pa bodo zopet odšli na priprave na Pokljuko, v okviru drugega tabora biatlona in sicer v petek dne 17.7.2015. Klemen BAUER, pa je na Pokljuki že od torka dne 7.7.2015 na skupnih pripravah A-reprezentance, pod vodstvom glavnega trenerja Tomasa Kosa.

Predstavitev dela z mladimi na prireditvi Krajevne skupnosti Ihan in Piknik SK Ihan

Dodano 06. julij 2015

12.06.2015 – Ihan, Slovenija

Člani kluba smo zadnja dva petka preživeli v zelo prijetnem vzdušju. V petek dne 5.6.2015 smo se družili na tradicionalnem klubskem pikniku, kjer smo se zabavali ob dobri pijači in hrani. Mladi športniki, pa kot vedno niso mirovali, ampak so se zabavali športno, tokrat na igrišču za odbojko na mivki. Na pikniku smo podelili praktične nagrade najboljšim mladim tekmovalcem pretekle zimske sezone, ki so nas zares navdušili s svojimi rezultati. Lovro PLANKO, Matej STARBEK, Eva GOROPEČNIK, Maša RUČIGAJ, Drejc TROJER in Pavel TROJER so bili najuspešnejši tekmovalci kluba zimske sezone 2014/2015. Na pikniku sta nas s svojo prisotnostjo počastila tudi predsednik KS Ihan, g. Janez Gregorič in predsednik Zbora za biatlon, g. Marko Dolenc.

V petek dne 12.6.2015, pa smo se ihanski tekači na smučeh in biatlonci predstavili v okviru t.i. tržnice, ki jo KS Ihan prireja ob njenem prazniku. Tokratno dogajanje je temeljilo na predstavitvi dela z mladimi v ihanskih društvih. Kot vedno smo pripravili zanimivo predstavitev, ki sta jo vodila trenerja Aleš GREGORIČ in Ivo GUDLIN ob pomoči našega olimpijca Klemena BAUERJA. Na sami predstavitvi biatlonskega streljanja, pa se nam je zanimivo, pridružil tudi Vlado KRESLIN, ki je vse udeležence prireditve zabaval s svojo zanimivo glasbo.

Na prireditvi, pa so člani kluba prejeli tudi priznanja KS Ihan in sicer za športne dosežke: Klemen BAUER, Manca SLABANJA, Luka NAGLIČ, Eva GOROPEČNIK in SK IHAN. Za uspešno dolgoletno delo v klubu, pa je bronasto plaketo prejel Milan HRIBAR.

Mladi tekmovalci in starši na delovni akciji

Dodano 10. junij 2015

30.05.2015 – Ihan, Slovenija

Mladi tekmovalci in njihovi starši so v soboto preživeli zelo deloven dan. Na pobudo glavnega trenerja Aleša Gregoriča, so se v dopoldanskem času zbrali pred objektom SK IHAN in sicer z zelo jasnim ciljem, obnoviti mize in klopi, ki so v lasti kluba. Marljivi športniki in starši so prebarvali vse mize in klopi, ki se uporabljajo za različne dogodke v organizaciji kluba. Da so bili zares marljivi, so nedvomno dokazali še z čiščenjem obeh klubskih vozil. Po več urnem delu, pa so mladi tekmovalci opravili še trening in tako zaokrožili zelo delovno soboto.

HVALA VSEM TEKMOVALCEM in STARŠEM za opravljeno delo!!!

Ihanski biatlonci po osvojitvi skupnega 2. mesta v Pokalu RS, že v pripravah na novo sezono 2015/2016

Dodano 25. maj 2015

22.05.2015 – Ihan, Slovenija

SMUČARSKI KLUB IHAN je tudi končano zimsko sezono 2014/2015 zaključil, odlično. Tekmovalci kluba so na posameznih tekmah za Pokal RS v biatlonu dosegali izjemne uvrstitve, ki so bile izražene v zmagah na posameznih tekmah in v osvojitvah naslovov državnih prvakov v biatlonu v posameznih starostnih kategorijah.

V skupnem seštevku Pokala RS v biatlonu smo imeli kar 25 tekmovalcev/tekmovalk, ki so skupaj dosegli 1.080 točk, kar je med 12 slovenskimi klubi, pomenilo skupno 2. MESTO. Drugo mesto, pa smo osvojili tudi v posebnem seštevku klubov za delo z MLADIMI.

V posameznih starostnih kategorijah smo dosegli zmagovalne stopničke skupnega seštevka z naslednjimi tekmovalci:

- Eva GOROPEČNIK, 1. mesto, mlajše deklice
- Primož PANČUR, 2. mesto, člani
- Lovro PLANKO, 2. mesto, starejši dečki
- Matej STARBEK, 2. mesto, mlajši dečki
- Luka NAGLIČ, 3. mesto, mlajši mladinci
- Drejc TROJER, 3. mesto, mlajši dečki

Tekmovalci kluba in trenerji kluba so se po nekaj tedenskem premoru, v mesecu maju ponovno zbrali ter pričeli s treningi na novo zimsko sezono 2015/2016. Pod vodstvom glavnega trenerja Aleša GREGORIČA, se mladi tekmovalci dnevno srečujejo na treningih v Ihanu. Treningi temeljijo na pridobivanju osnovne kondicije v različnih oblikah, kot so igre z žogo, pohodi, kolesarjenje in tek v naravi. V zadnjem obdobju, pa mladi tekmovalci že pridno vadijo tudi na strelišču, kjer pridobivajo nova znanja s področja streljanja z zračnim orožjem.

Ob koncu še VABILO - OTROCI spoznajte se s TEKOM NA SMUČEH in BIATLONOM. Pridružite se nam na skupnih vodenih treningih v Športnem parku Ihan !!!

INFO: Aleš GREGORIČ 040 613 928 ali na tskihan@gmail.com

Zaključek Pokala GEOPLIN 2014/2015 v teku na smučeh – Matej Starbek in Lovro Planko skupna zmagovalca

Dodano 16. april 2015

Matej Starbek, Pokljuka 15.3.2015
Matej Starbek
Lovro Planko, Pokljuka 2015
Lovro Planko

12.04.2015 – Pokljuka, Slovenija

Letošnja sezona v teku na smučeh je zagotovo prelomnica za Ihanske tekače. Tako uspešno, kot smo nastopali letos, lahko povsem upravičeno razglasimo za zgodovinski uspeh. Matej STARBEK in Lovro PLANKO sta SKUPNA ZMAGOVALCA Pokala Geoplin v sezoni 2014/2015 v teku na smučeh.

MATEJ je zmagal med 38 uvrščenimi mlajšimi dečki, LOVRO pa je zmagal med 41 uvrščenimi starejšimi dečki. ČESTITKE !!!

Med deseterico najboljših sta se skupnem točkovanju pokala uvrstila še Egor SHLYKOV, 5. mesto, starejši mladinci in Manca SLABANJA, 8. mesto, članice.

Za nastopanje na tekmah v teku na smučeh, čestitke VSEM TEKMOVALCEM kluba.

Klemen Bauer državni prvak

Dodano 31. marec 2015

Klemen Bauer državni prvak

foto: Smučarska zveza Slovenije

29.03.2015 – Pokljuka, Slovenija

Potem, ko smo pred dnevi objavili novičko, da je Klemen BAUER zaključil z nastopi v zimski sezoni 2014/2015, je to veljalo seveda za nastope na mednarodnih tekmovanjih. Na Pokljuki se je namreč odvijalo Državno prvenstvo v biatlonu za članske kategorije v skupinskem startu. KLEMEN je na Pokljuki premagal vso člansko konkurenco in postal državni prvak.

Na tekmovanju, ki je hkrati štelo za Pokal RS v biatlonu, pa so se na zmagovalne stopničke uvrstili še Primož PANČUR, 3. mesto, člani, Lovro PLANKO, 2. mesto, starejši dečki in Drejc TROJER, 3. mesto, mlajši dečki.

Na Pokljuki, točneje na Javorniški planini, pa je sočasno potekalo zadnje dejanje zimske sezone v teku na smučeh. Na Državnem prvenstvu v maratonu sta se preizkusila s tekaško konkurenco Manca SLABANJA in Egor SHLYKOV. Manca je med juniorkami osvojila 3. mesto, medtem ko je Egor med starejšimi mladinci osvojil 7. mesto.

Občni zbor SK Ihan

Dodano 31. marec 2015

26.03.2015 – Ihan, Slovenija

V četrtek dne 26.3.2015 ob 18.00 uri je v prostorih SK IHAN potekal redni letni Občni zbor kluba. Na zboru je bilo v navzočnosti članov kluba, staršev in ostalih udeležencev, tudi predsednika KS Ihan, obravnavano poročilo za leto 2014, in ki je bilo soglasno sprejeto. Dnevni red zbora je določal tudi volitve v organe društva za mandatno obdobje 2015-2019. V zvezi s tem so člani SK IHAN volili novo vodstvo kluba, člane upravnega odbora, člane nadzornega odbora in člane disciplinske komisije. Za nov štiri letni mandat je bil izvoljen dosedanji predsednik kluba Matjaž PAVOVEC, ki je s tem pričel svoj peti zaporedni mandat. Za podpredsednika kluba, pa je bil izvoljen Peter DOKL. Člani upravnega odbora so bili izvoljeni v isti sestavi, kot v prejšnjem mandatnem obdobju. Za predsednika nadzornega odbora je bil izvoljen Urban UMEK, za predsednika disciplinske komisije, pa Robert SLABANJA.

V nadaljevanju Občnega zbora je novoizvoljeni predsednik predstavil program dela SK IHAN za sezono 2015/2016 in predstavil oz. predlagal za glavnega trenerja Aleša GREGORIČA in za njegovega pomočnika Iva GUDLINA. Program dela za sezono 2015/2016 in predlagani trenerski kader, sta bila soglasno sprejeta.

Po končanem uradnem delu Občnega zbora je sledil družabni del.

Državno prvenstvo v tekih - Tadej Repnik in Matej Starbek državna prvaka v štafetah

Dodano 24. marec 2015

Pokljuka 2015

foto: Aleš Gregorič

22.03.2015 – Pokljuka, Slovenija

Na Pokljuki so se tekmovalci kluba merili na Državnem prvenstvu v tekih na smučeh-sprint štafete v prosti tehniki. Zmagovalno sta nastopila mlajša dečka Tadej REPNIK in Matej STARBEK, ki sta ugnala vso konkurenco in tako postala državna prvaka.

Na zmagovalne stopničke sta stopila tudi Lovro PLANKO in Drejc TROJER, ki sta med starejšimi dečki osvojila srebrni medalji državnega prvenstva. Odlično sta nastopili tudi drugi dvojki oz. štafeti starejših dečkov v postavi Jernej GOROPEČNIK in David PARKELJ, 4. mesto in mlajših deklic v postavi Maša RUČIGAJ in Hana ZRIM, 5. mesto.

Na alternativni tekmi cicibanov, pa je zmagal Pavel TROJER. Dobro so nastopale tudi cicibanke Viktorija MEŽNAR, 6. mesto, Ruby ŠKRJANC SICHERL, 14. mesto in Eva JEMC, 16. mesto.

Luka Naglič, Lovro Planko, Matej Starbek in Eva Goropečnik državni prvaki v biatlonu!!!

Dodano 24. marec 2015

Pokljuka 2015

foto: Aleš Gregorič

21.03.2015 – Pokljuka, Slovenija

Na sobotnem Državnem prvenstvu v biatlonu v posamični konkurenci smo IHANCI osvojili kar sedem medalj državnega prvenstva. Pravo veselje so nam pripravili Luka NAGLIČ, mlajši mladinci Lovro PLANKO, starejši dečki, Matej STARBEK, mlajši dečki in Eva GOROPEČNIK, mlajše deklice, ki so osvojili zlate medalje državnega prvenstva. Srebrno medaljo državnega prvenstva je osvojil med člani Primož PANČUR, z bronastima medaljama državnega prvenstva, pa se lahko pohvalita Matic REPNIK, starejši dečki in Drejc TROJER, mlajši dečki.

Klemen Bauer končal nastope v sezoni 2014/2015

Dodano 24. marec 2015

Klemen Bauer

foto: Matej Družnik

21.03.2015 – Kontiolahti, Finska

KLEMEN se je še zadnjič v sezoni 2014/2015 pomeril s konkurenco na tekmah za svetovni pokal. V ruskem Khanty-Mansiysku je nastopil v četrtek dne 19.3. v sprintu in osvojil 37. mesto. Na sobotni zasledovalni tekmi je KLEMEN osvojil 40. mesto.

KLEMEN je v končani zimski sezoni 2014/2015 uspel zbrati 136 točk svetovnega pokala, kar ga uvršča med 91 biatlonci, ki so prejeli točke, na 44. mesto.

Matej Starbek in Lovro Planko zmagovalca na tekmi za Pokal Geoplin

Dodano 23. marec 2015

Matej Starbek, Pokljuka 15.3.2015
Matej Starbek
Lovro Planko, Pokljuka 2015
Lovro Planko

15.03.2015 – Pokljuka, Slovenija

Na tekmi smučarjev tekačev na Pokljuki se je merilo 14 Ihancev v različnih starostnih kategorijah in sicer v prosti tehniki. Ponovno sta premagala vso konkurenco Matej STARBEK, mlajši dečki in Lovro PLANKO, starejši dečki in se tako zasluženo veselila ZMAGE. Naši tekmovalci so dosegli še naslednje rezultate:

- Anže POVIRK, 4. mesto, člani
- Egor SHLYKOV, 4. mesto, starejši mladinci
- Drejc TROJER, 6. mesto, starejši dečki
- David PARKELJ, 9. mesto, starejši dečki
- Eva GOROPEČNIK, 9. mesto, starejše deklice
- Maša RUČIGAJ, 10. mesto, mlajše deklice
- Jernej GOROPEČNIK, 11. mesto, starejši dečki
- Pavel TROJER, 12. mesto, mlajši dečki
- Hana ZRIM, 14. mesto, mlajše deklice
- Mark MARINŠEK, 28. mesto, mlajši dečki
- Viktorija MEŽNAR, 33. mesto, mlajše deklice
- Pia GAKOVIČ, 44. mesto, mlajše deklice

Manca Slabanja odlično nastopala na Kontinentalnem pokalu

Dodano 23. marec 2015

15.03.2015 – Chamonix, Francija

V francoskem Chamonixu so potekala zadnja tekmovanja v teku na smučeh za Kontinentalni pokal v sezoni 2014/2015. Na startu smo imeli MANCO, ki je odlično zastopala slovenske in klubske barve, saj je osvojila 15. mesti v sobotni tekmi na 5km v prosti tehniki in v nedeljski 10km zasledovalni tekmi v klasični tehniki.

SVETOVNO PRVENSTVO V BIATLONU - Klemen Bauer na 20km preizkušnji do 23. mesta, z moško biatlonsko štafeto do 8. mesta

Dodano 23. marec 2015

Klemen Bauer, Kontiolahti, 20 km

foto: Tomaž Šušteršič

14.03.2015 – Kontiolahti, Finska

Biatlonci so se v četrtek dne 12.3. merili na najstarejši in najdaljši biatlonski disciplini. 20km preizkušnja s štirimi strelskimi nastopi zahteva od tekmovalca izredne napore tako na progi kot strelišču. To še posebej velja za Kontiolahti, kjer je izredno zahtevna proga zelo zahtevno, pa je tudi strelišče. KLEMEN je z odličnim tekom in dobrim strelskim nastopom (1,1,1,0) zasedel zelo dobro 23. mesto, in s katerim je bil zadovoljen.

KLEMEN, pa je svoje nastope na svetovnem prvenstvu končal z nastopom v slovenski moški biatlonski štafeti. KLEMEN je nastopil v drugi predaji in prispeval velik delež k uspehu slovenske moške biatlonske štafete, ki je cilj prečkala kot osma.

SVETOVNO PRVENSTVO V BIATLONU - Klemen Bauer do 39. mesta na zasledovalni tekmi

Dodano 09. marec 2015

Klemen Bauer, Kontiolahti, zasledovalna

foto: Smučarska zveza Slovenije

08.03.2015 – Kontiolahti, Finska

Svetovno prvenstvo v biatlonu v finskem Kontiolahtiju je v polnem teku. Potem, ko je KLEMEN v četrtek dne 5.3. nastopil v mešani štafeti, in s katero je osvojil 15. mesto, se je konec tedna preizkušal na posamičnih tekmah. V sobotnem sprintu je KLEMEN osvojil 47. mesto in s katerim seveda ni bil zadovoljen. Zagotovo so vremenski pogoji zelo vplivali na rezultat KLEMENA, saj je veter dobesedno odpihnil boljšo uvrstitev, na strelišču je žal zgrešil petkrat. Na nedeljski zasledovalni tekmi se je KLEMEN ponovno boril s svetovno konkurenco in s težkimi pogoji, predvsem na strelišču. KLEMEN je v cilj 15km zasledovalne preizkušnje prispel kot 39 in s tem sicer izboljšal sobotno izhodišče s sprinta ter dobil dve točki svetovnega pokala, a zagotovo je KLEMEN gleda na trenutno pripravljenost, sposoben doseči boljše rezultate.

Novo priložnost bo imel KLEMEN v četrtek dne 12.3.3015 ob 17.15 uri, ko se prične najdaljša, 20km biatlonska preizkušnja s štirimi strelskimi nastopi. KLEMENU želimo veliko uspeha!!!

Klemen Bauer že na prizorišču svetovnega prvenstva v biatlonu

Dodano 03. marec 2015

Kontiolahti

02.03.2015 – Kontiolahti, Finska

KLEMEN je danes zjutraj odpotoval na prizorišče svetovnega prvenstva v biatlonu v finski Kontiolahti, kjer ga že v četrtek dne 5.3.2015, čaka nastop s slovensko mešano štafeto.

Kot nam je KLEMEN zaupal tik pred odhodom, je zelo zadovoljen s pripravami, ki jih je izvedel v prejšnjem tednu v avstrijskem Obertilliachu in zato upa na dobre dosežke. Kot zanimivost, v lanski sezoni je KLEMEN na biatlonskem prizorišču Kontiolahti, ki je znan po izredno zahtevnih oz. težavnih progah, zasedel odlično 5. mesto.

SREČNO KLEMEN, DRŽIMO PESTI !!!

Page 2 of 6 « 1 2 3 4 5 6 »

Galerija

Kontakt

Naslov: Breznikova 76, Ihan, 1230 Domžale
Telefon: +386 (0) 41 790 799
E-pošta: tskihan@gmail.com