80 let prvega tekmovanja v teku na smučeh v Ihanu (1934-2014)

Vikend mednarodnih uspehov

Dodano 18. januar 2017

15.01.2017 – Ruhpolding, Bormio in Bad Kleinkirchheim

V nemškem Ruhpoldingu je Klemen BAUER odlično nastopil v sprintu. Petek trinajsti je bil za Klemena srečna številka, saj je z enim zgrešenim strelom osvojil svojo drugo najboljšo uvrstitev letošnje zimske sezone, 14. mesto.

Uspehe na mednarodni sceni sta nadaljevala naša najboljša biatlonca mladinskih kategorij Luka NAGLIČ in Lovro PLANKO. V italijanskem Bormiu sta na tekmah Alpskega pokala v biatlonu dosegla zares dobre rezultate. Lovro je med mlajšimi mladinci osvojil 4. in 6. mesto medtem, ko je Luka med starejšimi mladinci osvojil 7 in 9. mesto.

Mednarodni ihanski vikend, pa je bil zaključen v avstrijskem Bad Kleinkirchheimu na tekmi »No Border Cup« v teku na smučeh. Naši tekmovalci so se preizkusili v klasični tehniki. Najbolj odmeven rezultat je med članicami dosegla Manca SLABANJA z 2. mestom. Zelo dobre uvrstitve so dosegli še Maša RUČIGAJ, 5. mesto, mlajše deklice, Pavel TROJER, 5. mesto, mlajši dečki, Žiga RUČIGAJ, 6. mesto, cicibani in Martin MOČNIK, 12. mesto, starejši dečki.

Novi uspehi ihanskih biatloncev in tekačev

Dodano 10. januar 2017

08.01.2017 – Pokljuka, Planica in Martell

Leto 2016 sta dne 30.12., z zmago zapečatila Maša RUČIGAJ ter Matej STARBEK in sicer na tekaški tekmi za Pokal Geoplin na Pokljuki.

Tudi leto 2017 smo začeli zmagovito in polno uspehov v biatlonu kot tudi teku na smučeh. Na Pokljuki sta z zmago za Pokal RS v biatlonu začela Klemen BAUER, člani in Tadej REPNIK, mlajši dečki. Novoletni nasmeh z zmagovalnih stopničk, pa so izžarevali Luka NAGLIČ, 2. mesto, starejši mladinci, Lovro PLANKO, 2. mesto, mlajši mladinci, Drejc TROJER, 2. mesto, starejši dečki in Tim ZABRET, 3. mesto, mlajši dečki.

Zelo dobro je leto 2017 začela tudi naša najboljša tekačica Manca SLABANJA, ki je v Planici nastopala na 3-dnevnem tekaškem prazniku in sicer v času od 6.1 do 8.1.2017. Manca je na tekmah kontinentalnega pokala zasedla 20. in 22. mesto na 10km ter 5km preizkušnji v klasični tehniki, na petkovi tekmi alpskega pokala v sprintu, pa 31. mesto.

V italijanskem Martellu, pa se je naš najboljši mlajši član Mitja DRINOVEC boril s konkurenco na IBU pokalu. V četrtek dne 5.1.2017 je Mitja zasedel 35. mesto, med 110 nastopajočimi. Na sobotnem sprintu, dne 7.1.2017, pa je Mitja je med 114 tekmovalci zasedel 46. mesto.

Odlični nastopi ihanskih biatloncev in tekačev

Dodano 28. december 2016

Mitja Drinovec
Mitja Drinovec

26.12.2016 – Pokljuka, Slovenija

Na Pokljuki se je na državni praznik odvijal kar dvojni program za naše tekmovalce. V dopoldanskem času je 22 tekmovalcev nastopilo na Državnem prvenstvu v biatlonu in na Pokalu RS v biatlonu.

Medalje državnega prvenstva so osvojili Klemen BAUER, 2. mesto, člani, Mitja DRINOVEC, 1. mesto, mlajši člani, Luka NAGLIČ, 3. mesto, starejši mladinci in Lovro PLANKO, 2. mesto, mlajši mladinci.

Z odliko, pa so nastopili mladi biatlonci, ki so osvojili kat tri ZMAGE. Drejc TROJER je zmagal med starejšimi dečki, Eva GOROPEČNIK, je zmagala med starejšimi deklicami, med mlajšimi deklicami, pa je zmagala Maša RUČIGAJ.

SMUČARSKI KLUB IHAN po dveh izvedenih pokalnih biatlonskih tekmovanjih vodi v skupnem seštevku slovenskih klubov, kot tudi seštevku posebne razvrstitve-mladi.

V popoldanskem času, pa so se mladi tekmovalci merili v sprintu štafet v prosti tehniki. Veselili smo se dvojih zmagovalnih stopničk in sicer med starejšimi dečki, kjer sta Matej STARBEK in Martin MOČNIK osvojila odlično 2. mesto. Med mlajšimi deklicami, pa je bila ihanska štafeta v postavi Maša RUČIGAJ in Viktorija MEŽNAR, prav tako na 2. mestu.

Zmagovalne stopničke naših mladih biatloncev

Dodano 23. december 2016

Maša Ručigaj
Maša Ručigaj
Tadej Repnik
Tadej Repnik
Matej Starbek
Matej Starbek

foto: Metod Močnik

18.12.2016 – Pokljuka, Nove Mesto, Hochfilzen in Goms

V senci svetovnega pokala v češkem Novem Mestu, kjer je Klemen BAUER osvojil 37 in 46. mesto, se je na sončni Pokljuki odvilo prvo tekmovanje letošnje zimske sezone. Biatlonci so se merili v sprintu.

Pokalni ZMAGI sta dosegla Lovro PLANKO, mlajši mladinci in Maša RUČIGAJ, mlajše deklice. Na odru za zmagovalce so stali še Anže POVIRK, člani, 2. mesto, Eva GOROPEČNIK, starejše deklice, 2. mesto, Tadej REPNIK, mlajši dečki, 2. mesto in Drejc TROJER, starejši dečki, 3. mesto. Skupaj je nastopilo 18 tekmovalcev kluba.

V avstrijskem Hochfilznu, kjer bo v mesecu februarju 2017 svetovno biatlonsko člansko prvenstvo, pa sta se na IBU Junior Cup merila Mitja DRINOVEC in Luka NAGLIČ. Na četrtkovem sprintu je Mitja dosegel 31. mesto, Luka pa je dosegel 56. mesto. V petkovi zasledovalni tekmi je Mitja svoj rezultat zelo popravil in kot najboljši slovenski biatlonec, v cilj prispel kot 17. Luka pa je v cilj prišel kot 55.

Na sobotni tekmi štafet, 4x7,5km sta Mitja in Luka, skupaj Žnidaršičem in Cisarjem, dosegla zelo dobro 9 mesto.

Manca SLABANJA, pa se je v švicarskem Gomsu merila v sprintu Alpskega pokala in zasedla končno 36. mesto.

Tekmovalce SK IHAN v prihodnjih dneh čakajo vsakodnevni treningi teka na smučeh in streljanja na Pokljuki. V času od 26.12. do 30.12.2016, pa bo več kot 20 tekmovalcev na klubskih pripravah na Pokljuki. Seveda, pa jih dne 26.12., na čelu s Klemenom BAUERJEM, čaka nastop na državnem prvenstvu v biatlonu.

Decembrski presežki ihanskih biatloncev in tekačev

Dodano 15. december 2016

Skupinska SK Ihan
skupinska SK Ihan
Klemen Bauer
Klemen Bauer
Mitja Drinovec
Mitja Drinovec
Manca Slabanja
Manca Slabanja

foto: Metod Močnik

12.12.2016 – Oestersund, Pokljuka, Ramsau, Davos in Lenzerheide

IHANSKI BIATLONCI in TEKAČI smo odlično začeli novo zimsko sezono 2016/2017. Po zahtevnem zadnjem, jesenskem pripravljalnem obdobju ter tri-tedenskih pripravah v švedskem Oestersundu sta Klemen BAUER in Mitja DRINOVEC, dne 1.12.2016, na 20km preizkušnji osvojila že prve točke sezone. KLEMEN je s 33. mestom prejel prve točke sezone, medtem ko je MITJA prejel, na svoji premierni tekmi svetovnega pokala, za 39. mesto, svoji prvi dve točki svetovnega pokala.

Z velikim veseljem smo pričakali tudi tekme svetovnega pokala na Pokljuki. V petek dne 9.12.2016 sta bila na startu sprinta KLEMEN in MITJA.

KLEMEN je zablestel s popolnim strelskim izkupičkom, zadel je namreč vseh deset tarč in osvojil odlično 12. mesto. MITJA, pa je zaradi slabšega strelskega nastopa in utrujenosti nastop končal v ozadju. Tako KLEMEN kot tudi MITJA, pa sta v nedeljo dne 11.12. zbrala vse svoje moči in s slovensko moško štafeto osvojila zelo dobro 12.mesto.

Da na mladih svet stoji in seveda tudi Ihanska smučarija, sta dokazala Luka NAGLIČ in Lovro PLANKO. Na tekmah Alpskega pokala, dne 3.12. in 4.12.2016, v avstrijskem Lenzerheideju sta namreč oba, seveda vsak v svoji starostni kategoriji, osvojila 2. mesti. Odlično sta nastopila tudi na drugi tekmi, kjer je Lovro osvojil 4. mesto medtem, ko je Luka osvojil 14. mesto.Da na mladih svet stoji in seveda tudi Ihanska smučarija, sta dokazala Luka NAGLIČ in Lovro PLANKO. Na tekmah Alpskega pokala, dne 3.12. in 4.12.2016, v avstrijskem Lenzerheideju sta namreč oba, seveda vsak v svoji starostni kategoriji, osvojila 2. mesti. Odlično sta nastopila tudi na drugi tekmi, kjer je Lovro osvojil 4. mesto medtem, ko je Luka osvojil 14. mesto.

Veliko veselje, pa nam je že v začetku sezone pripravila tekačica Manca SLABANJA. V avstrijskem Ramsau je namreč MANCA v izredno močni konkurenci FIS tekmovanja, na 5km tekmovanju v prostem slogu, osvojila odlično 3. mesto. Dan prej, pa je MANCA na sprinterski tekmi osvojila 4. mesto. Glede na dosežene rezultate je MANCA odpotovala v švicarski Davos, kjer se je v soboto dne 10.12. pomerila s svetovno žensko konkurenco. MANCA je na 15km posamični tekmi v prostem slogu dosegla 56. mesto.

V zadnjem delu decembrskih dni naše tekmovalce čaka še vrsta nastopov na mednarodni biatlonski sceni. KLEMEN se bo v času od 15.12. do 18.12.2016 meril na tekmah svetovnega pokala v češkem Novem Mestu. MITJA, LUKA in LOVRO, pa bodo prav tako konec tedna nastopali na tekmah IBU pokala v avstrijskem Obertilliachu.

Naše mlade biatlonce, pa v nedeljo dne 18.12.2016, čaka prva biatlonsko tekmovanje za Pokal RS v biatlonu. SREČNO VSEM !!!

OBVESTILO in VABILO

Dodano 06. september 2016

SK IHAN - logo

06.09.2016 – Ihan, Slovenija

SMUČARSKI KLUB IHAN obvešča vse OBČANE in KRAJANE ter ostale udeležence v prometu, da bo v soboto dne 24. 9. 2016, v času od 14.00 do 17.00 ure na območju Ihana potekalo tradicionalno tekmovanje na tekaških rolkah.

»ROLKANJE IHAN 2016«

V času tekmovanja bo občasno moten promet zaradi zapore cestišča in sicer na odseku Ihan–Goričica–Žabar–Goropeče. Vse udeležence v prometu zato naprošamo, da upoštevate navodila redarske službe in prometno signalizacijo oziroma ureditev v času zapore. HVALA za razumevanje!!!

Hkrati VAS VABIMO, da se nam pridružite v Športnem parku Ihan, kjer boste lahko navijali za »laufarje«, kateri so se v IHANU preizkušali že pred 80 leti.

Naj tradicija živi še naprej !!!

Smučarski klub Ihan drugi najboljši slovenski biatlonski klub v zimski sezoni 2015/2016

Dodano 06. april 2016

02.04.2016 – Pokljuka, Slovenija

Zimske sezone 2015/2016 je konec. Generacija mladih tekmovalcev je navduševala skozi celotno zimsko sezono tako v smučini kot na strelišču, kar kažejo osvojeni naslovi državnih prvakov v kategorijah mlajši dečki, Matej STARBEK, starejši dečki, Matic REPNIK in starejše deklice, Eva GOROPEČNIK. Ob tem sta Pavel TROJER in Tadej REPNIK osvojila še srebrno in bronasto medaljo državnega prvenstva med mlajšimi dečki. Seveda, pa so junaki zime prav VSI tekmovalci, ki so prispevali več kot 1000 pokalnih točk in osvojili skupno 2. MESTO med 13 slovenskimi klubi.

Stopničke skupnega seštevka biatlonske sezone, pa so bile osvojene tudi s skupno zmago Lovra PLANKA, med starejšimi dečki in Mateja STARBKA med mlajšimi dečki, z 2. mestom Anžeta POVIRKA, člani, z 2. mestom Luke NAGLIČA, starejši mladinci, z 2. mestom Matica REPNIKA, starejši dečki in s 3. mestom Tadeja REPNIKA, mlajši dečki. Ob tem lahko poudarimo še stopničke skupnega seštevka, v tekaški pokalni razvrstitvi, in sicer Maše RUČIGAJ, ki je postala tretja najboljša tekačica med mlajšimi deklicami.

Zagotovo, pa je mladi generaciji ihanskih tekačev in biatloncev, s katero odlično delajo Aleš GREGORIČ, Ivo GUDLIN in Miran MAJER, pravi športni idol, in ki nas že vrsto let navdušuje, Klemen BAUER. KLEMEN, ki je vzgled mnogim mladim športnikom, je v tej sezoni zablestel na domači Pokljuki, kjer je bil najboljši slovenski biatlonec na tekmah svetovnega pokala. Vse bolj, pa blesti tudi Manca SLABANJA, ki na mednarodnih tekmah dosega odlične rezultate, v januarju pa je okusila tudi prvi nastop v svetovnem pokalu v tekih na smučeh v Planici.

Hvala VSEM, ki ste v mozaiku zimske sezone 2015/2016, prispevali svoj pomemben delež k uspehom kluba in nadaljevanju uspešne IHANSKE TRADICIJE!!!

ČESTITKE VSEM TEKMOVALCEM ZA ODLIČNO ZIMSKO SEZONO !!!

Trojna državna krona mladih biatloncev

Dodano 08. marec 2016

Pokljuka 2016

Pokljuka 2016

foto: Metod Močnik

05.03.2016 – Pokljuka, Slovenija

Na Pokljuki se je v organizaciji našega kluba odvijalo Državno prvenstvo v biatlonu in tekme za Pokal RS v biatlonu za sezono 2015/2016.

Naš organizacijski trud v sneženi in vetrovni Pokljuki je bilo nagrajen s kar trojnim naslovom državnega prvaka. Matic REPNIK, starejši dečki, Eva GOROPEČNIK, starejše deklice in Matej STARBEK, mlajši dečki so postali NOVI DRŽAVNI PRVAKI v disciplini posamično. Poleg PRVAKOV, pa smo imeli na stopničkah še dva junaka biatlonskega prvenstva in sicer TROJER Pavla, 2. mesto in REPNIK Tadeja, 3. mesto, ki sta se ovenčala z medaljama državnega prvenstva med mlajšimi dečki. ČESTIKE vsem dobitnikom medalj državnega prvenstva in seveda vsem 22 tekmovalcem, ki so nastopali na prvenstvu !!!

Klemen Bauer nastopil na tekmah Svetovnega prvenstva v biatlonu

Dodano 08. marec 2016

Oslo 2016

foto: SZS

05.-06.03.2016 – Oslo, Norveška

KLEMEN je po nastopu v mešani slovenski štafeti, s katero je osvojil 13. mesto, nastopil še v sprintu in v zasledovanju. KLEMEN je v sobotnem sprintu osvojil 50. mesto, v nedeljski zasledovalni tekmi, pa je v cilje pritekel kot 56. KLEMENA v četrtek dne 10.3.2016, on 15.30 uri, čaka nastop na posamični 20km preizkušnji.

Manca Slabanja nastopala na tekmah Alpskega pokala

Dodano 08. marec 2016

05.-06.03.2016 – Arber, Nemčija

MANCA je na nemškem prizorišču tekem Alpskega pokala v teku na smučeh, v soboto dne 5.3.2016 nastopila na 10km preizkušnji v klasični tehniki in osvojila 29. mesto. V nedeljski 15 km preizkušnji v prosti tehniki, skupinski start, je MANCA v cilj pritekla kot 25.

Page 2 of 4 « 1 2 3 4 »

Galerija

Kontakt

Naslov: Breznikova 76, Ihan, 1230 Domžale
Telefon: +386 (0) 41 790 799
E-pošta: tskihan@gmail.com