80 let prvega tekmovanja v teku na smučeh v Ihanu (1934-2014)

Klemen Bauer in Peter Dokl opravila s posamično preizkušnjo

Dodano 14. februar 2014

Klemen Bauer

foto: Richard Heathcote

13.02.2014 – Soči, Rusija

Na olimpijskih program v Sočiju so se biatlonci merili v najstarejši biatlonski disciplini. Posamična 20 km preizkušnja s štirimi strelskimi nastopi, in kjer vsak zgrešene strel tekmovalcu prinese kazenski pribitek ene minute, je bila zagotovo najtežja olimpijska tekma. KLEMEN je osvojil 52. mesto. Boljši rezultat je izostal zaradi petih zgrešenih strelov. Na težkih olimpijskih progah se je po svojih močeh boril tudi PETER, ki je s tremi zgrešenimi streli končal na 74. mestu.

KLEMEN in PETER bosta slovenske barve zopet zastopala v soboto dne 22.2.2014, ob 15.30 uri, ko bosta s slovensko moško štafeto poizkušala doseči kar najboljši rezultat.

Teja Gregorin bronasta na zasledovalni tekmi

Dodano 12. februar 2014

Teja Gregorin

foto: Reuters

11.02.2014 – Soči, Rusija

V Sočiju se je zgodilo!!! TEJA GREGORIN je slovenskemu biatlonu prinesla prvo olimpijsko medaljo. Ihanka je na zasledovalni tekmi pokazala vse svoje kvalitete in mojstrsko prehitevala svoje tekmice, saj se je iz petnajstega mesta z nedeljskega sprinta, povzpela na fenomenalno 3. mesto. BRONASTA OLIMPIJSKA MEDALJA TEJE je zagotovo krona njene športne kariere, krona slovenskega biatlona in nenazadnje krona za Ihansko smučarijo, ki letos praznuje 80 let od prvega tekmovanja v Ihanu. In kot zanimivost, proga prve tekaške tekme v Ihanu je leta 1934 potekala na območju, kjer je sedaj zgrajena hiša, v kateri je TEJA preživela večino svojega življenja.

ČESTITKE TEJI ZA BRON !!!

Klemen Bauer najboljši Slovenec na zasledovalni tekmi

Dodano 11. februar 2014

Klemen Bauer, Peter Dokl

10.02.2014 – Soči, Rusija

V Sočiju so se biatlonci merili na zelo zahtevni 12,5 km zasledovalni tekmi. Biatlonci so se na progo podali po zaostankih sobotnega sprinta. Kot 26 se je na progo podal Klemen BAUER, ki je odlično začel s prvim strelskim nastopom, ko je zadel vseh pet tarč in nakazal, da lahko izboljša svojo uvrstitev s sprinta. In res, KLEMEN je po odličnem teku in dobrem nastopu na strelišču, zadel je 16 od 20 tarč, v cilj olimpijske zasledovalne tekme, prispel kot 24.

S tem rezultatom je KLEMEN potrdil dobro formo, in se mu z doseženima rezultatoma 24. in 26. mestom, na široko odpira možnost, da se v nedeljo dne 16.2.2014 ob 16.00 uri, pomeri na elitni tekmi, na kateri bo nastopilo zgolj 30 najboljših biatloncev teh olimpijskih iger.

Še prej pa, KLEMENA in PETRA čaka nastop na najtežji olimpijski preizkušnji, 20 km posamični tekmi in sicer v četrtek dne 13.2.2014, ob 15.00 uri.

Klemen Bauer in Peter Dokl nastopila na sprinterski tekmi

Dodano 10. februar 2014

Klemen Bauer, Peter Dokl

08.02.2014 – Soči, Rusija

No, in začelo se je zares. Tekmovalni del XXII. zimskih olimpijskih iger v ruskem Sočiju se je za biatlonce začel z disciplino sprint. Na 10km progi sta se, z dvema strelskima postankoma na strelišču in izredno močno konkurenco, merila KLEMEN in PETER.

KLEMEN se je na svojih že tretjih zimskih olimpijskih igrah, po Torinu 2006 in Vancouvru 2010, ponovno preizkusil v sprintu in ob dveh zgrešenih strelih ter odličnim tekom, zasedel 26. mesto. Njegov zaostanek za najboljšimi ni velik, zato ima KLEMEN na ponedeljkovi zasledovalni tekmi (dne 10.2., ob 16.00 uri) lepe možnosti za napredovanje in s tem dosego še boljšega rezultata oz. uvrstitve.

PETER je v sprintu, ob enem zgrešenim strelom, zasedel 72. mesto. PETRA čaka naslednje tekmovanje v četrtek, kot seveda tudi KLEMENA, dne 13.2., ob 15.00 uri, ko bo na vrsti posamična 20km preizkušnja.

Klemen Bauer in Peter Dokl na olimpijskih progah

Dodano 7. februar 2014

Klemen Bauer, Peter Dokl

05.02.2014 – Soči, Rusija

KLEMEN in PETER sta že nekaj dni na prizorišču XXII. zimskih olimpijskih iger v ruskem Sočiju. Na biatlonskem olimpijskem prizorišču Laura Biathlon & Ski Complex, na pobočju Psehako, kjer se bosta merila s svetovno biatlonsko konkurenco, v dobrem vzdušju in polno optimizma, čakata na sobotni sprint.

Prvi olimpijski nastop torej čaka KLEMENA in PETRA v soboto dne 8.2.2014, ob 15.30 uri, po slovenskem času. DRŽIMO PESTI!!!

Vid Zabret in Manca Slabanja uspešna na evropskem in svetovnem prvenstvu

Dodano 7. februar 2014

Manca Slabanja

02.02.2014 – Val di Fiemme, Italija; Novo Mesto, Češka

V italijanskem Val di Fiemme je potekalo Svetovno mladinsko prvenstvo v nordijskih disciplinah. Tudi Ihanci smo imeli predstavnico v teku na smučeh in sicer Manco SLABANJA. Manca se je merila tako v prosti kot tudi v klasični tehniki. V disciplini sprint je zasedla 44. mesto, na klasični 5km progi, pa je Manca osvojila 39. mesto med 72 nastopajočimi tekmovalkami. Skupaj z dekleti, pa je s slovensko štafeto osvojila 7. mesto.

Vid Zabret

Vid ZABRET, pa se je meril z biatlonsko konkurenco mlajših članov v češkem Novem Mestu na evropskem prvenstvu. Kot najboljši rezultat je Vid dosegel v sprintu, dne 31.1., ko je zasedel zelo dobro 34. mesto. V Novem Mestu je med članicami nastopila tudi Amadeja TERAŽ.

Novi državni prvaki Anthea Grum, David Parkelj in Eva Goropečnik

Dodano 7. februar 2014

Eva Goropečnik, David Parkelj, Matic Repnik

01.02.2014 – Pokljuka, Slovenija

Medtem ko sta PETER in KLEMEN na čakata na olimpijske nastope, so se mladi Ihanski biatlonci merili za točke Pokala RS v biatlonu in naslove državnih prvakov. Osvojili smo kar tri zlate medalje državnega prvenstva. Novega naslova državnega prvaka so se veselili Anthea GRUM, mladinke, David PARKELJ, mlajši dečki in Eva GOROPEČNIK, mlajše deklice.

Medalji državnega prvenstva sta osvojila še Primož PANČUR, 2. mesto, mlajši člani in Matic REPNIK, 3. mesto, mlajši dečki.

Klemen Bauer in Peter Dokl na predolimpijskih pripravah

Dodano 29. januarja 2014

Klemen Bauer

28.01.2014 – Pokljuka, Slovenija; Obertilliach, Avstrija

Ja, SOČI je pred vrati. Nastopi naših dveh OLIMPIJCEV Klemena BAUERJA in Petra DOKLA se nezadržno bližajo. KLEMEN in PETER sta trenutno na sklepnih pripravah na Pokljuki in v avstrijskem Obertilliachu. V četrtek dne 30.1.2014, pa ob 7.00 uri odpotujeta z Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana na prizorišče olimpijskih iger, v Soči. Njuno bivanje v olimpijski vasi bo vse do zaključka iger in sicer do 23.2.2014. V tem času bosta nastopila na treh posamičnih preizkušnjah (v primeru odličnih rezultatov doseženih na OI, tudi na skupinski tekmi) in s slovensko moško štafeto.

KLEMENA in PETRA čaka prvi nastop v sprintu in sicer v soboto dne 8.2.2014.

Zmaga Eve Goropečnik, Matica Repnika, Mirana Majerja in Amadeje Teraž

Dodano 29. januarja 2014

Eva Goropečnik

26.01.2014 – Pokljuka, Slovenija

Na Pokljuki se je odvijalo naslednje pokalno tekmovanje v biatlonu in sicer v disciplini sprint. V letošnji zimski sezoni, kot tudi v preteklih sezonah, dosegamo zares odlične rezultate v kategorijah mlajše deklice in mlajši dečki. V klubu smo zares veseli odlične mlade generacije in prizadevnost njihovih staršev, z določenimi cilji, športno udejstvovanje, napredek in seveda zmage.

Novih zmag so se tako na Pokljuki veselili Eva GOROPEČNIK, mlajše deklice, Matic REPNIK, mlajši dečki, Miran MAJER, mlajši člani in Amadeja TERAŽ, članice.

Odlično so klubske barve zastopali tudi ostali tekmovalci:

- David PARKELJ, 2. mesto, mlajši dečki;
- Luka NAGLIČ, 3. mesto, mlajši mladinci;
- Anthea GRUM, 3. mesto, mladinke;
- Lovro PLANKO, 5. mesto, mlajši dečki;
- Drejc TROJER, 6. mesto, mlajši dečki;
- Maša BAHOVEC, 6. mesto, mladinke;
- Jernej GOROPEČNIK, 7. mesto, mlajši dečki;
- Maja DOLŽAN, 8. mesto, mlajše deklice;
- Tjaša BAHOVEC, 8. mesto, mladinke;
- Lea VALJAVEC, 9. mesto, mladinke in
- Hana ZRIM, 14. mesto, mlajše deklice.

Mlade ihanske biatlonce že v soboto dne 1.2.2014, ob 10.00 uri čaka novo tekmovanje na Pokljuki in sicer v individualnih preizkušnjah.

Klemen Bauer in Peter Dokl potrdila olimpijsko normo

Dodano 10. januarja 2014

Klemen Bauer

09.01.2014 – Ruhpolding, Nemčija

V nemškem Ruhpoldingu se biatlonci merijo za nove točke svetovnega pokala in za še zadnje potrditve olimpijskih norm, ki jih zahtevajo posamezni olimpijski komiteji.

Slovenska moška štafeta v postavi Peter DOKL, Jakov FAK, Janez MARIČ in Klemen BAUER je z 7. mestom potrdila olimpijsko normo, ki jo je sicer dosegla v sezoni 2012/2013, v nemškem Oberhofu, 6. mesto in Ruhpoldingu, 8. mesto.

Z navedenim dosežkom smo IHANCI lahko zelo zadovoljni, saj bomo lahko v februarju 2014 navijali za KLEMEN in PETRA, ki se bosta merila na olimpijskih preizkušnjah v ruskem Sočiju.

Seveda KLEMENA in PETRA čakajo še nastopi v Ruhpoldingu, že jutri v soboto dne 11.1.2014 na posamični 20km preizkušnji ter nedeljski zasledovalni tekmi. Prihodnji konec tedna ju čaka še nastop v italijanskem biatlonskem središču Anterselvi in potem,…, zaključne priprave na Pokljuki ter odhod v Soči.

V Ruhpoldingu bomo v soboto in nedeljo tudi IHANSKI NAVIJAČI !!!

Klemen Bauer do novih točk svetovnega pokala

Dodano 6. januarja 2014

Klemen Bauer

05.01.2014 – Oberhof, Nemčija

V nemški biatlonski meki Oberhofu je Klemen BAUER dosegel zajetno število točk svetovnega pokala. V petkovem izredno težkem sprintu, še zlasti zaradi težkih vremenskih razmer, je Klemen dosegel 22. mesto. V soboto, pa je Klemen na zasledovalni tekmi nekoliko pokvaril izhodišče, a vseeno dosegel dober rezultat s 24. mestom. Klemen trenutno zaseda 36. mesto v skupnem seštevku, z 90 osvojenimi točkami.

V tednu, ki prihaja Klemena in Petra čakajo nastopi v nemškem Ruhpoldingu. Že v četrtek dne 9.1.2013, ko Klemen praznuje rojstni dan, se bosta preizkusila s slovensko moško štafeto. Seveda je cilj štafetnega nastopa 8. mesto, s katerim bi potrdila normo za olimpijski nastop v Sočiju. V soboto, pa Klemena in Petra čaka nastop na biatlonski klasiki, 20km posamični preizkušnji, v nedeljo pa sledi zasledovalna tekma.

Tudi nekoliko mlajša ihanska biatlonca sta nastopila na mednarodni sceni. Primož PANČUR in Vid ZABRET sta se namreč v izredno močni konkurenci Pokala IBU preizkusila v italijanskem Ridnaunu. V sprintu je Primož zasedel 88. mesto, Vid, ki je sploh prvič okusil konkurenco Pokala IBU, pa je zasedel 101. mesto.

Nova spletna stran

Dodano 3. januarja 2014

Klemen Bauer

Na začetku leta 2014 nam je uspelo priteči na novo spletno stran...

Klemen Bauer in Vid Zabret državna prvaka

Dodano 30. decembra 2013

Klemen Bauer

26.12. in 28.12.2013 – Pokljuka, Slovenija

Na Pokljuki se je ob zaključku leta 2013 odvijal dvodnevni biatlonski program. Na državni praznik Dan samostojnosti in enotnosti ter v soboto dne 28.12., so se slovenski biatlonci merili za naslove državnih prvakov.

Klemen BAUER je v kategoriji članov osvojil dvojni naslov državnega prvaka in sicer v četrtkovem sprintu in sobotnem zasledovanju. Klemen je s tem osvojil svoj deseti članski naslov državnega prvaka in tako prevzel vodstvo na večni lestvici zbiranja t.i. zvezdic.

Vid Zabret

Dvojnega naslova se je veselil tudi Vid ZABRET v kategoriji mlajših članov in tako pokazal odlično formo pred nadaljevanjem sezone, še zlasti za bližajoče se svetovno prvenstvo v ZDA.

Medalje državnega prvenstva so osvojili še Miran MAJER, mlajši člani, 3. mesto, Amadeja TERAŽ, članice, 3. mesto in Luka NAGLIČ, mlajši mladinci, 3. mesto.

Lovro Planko, David Parkelj, Matic Repnik

Na Pokljuki, pa so seveda tekmovali tudi najmlajši biatlonci. Naši mladi tekmovalci, mlajši dečki so zares odlično tekmovali za točke Pokala RS v biatlonu. Lovro PLANKO je namreč dosegel dvojno zmago, na četrtkovi tekmi v teku na smučeh in sobotni posamični preizkušnji. Njegov izreden uspeh so dopolnili še David PARKELJ z 2. mestom in Matic REPNIK, z 3. mestom. Drugega mesta pa se je med mlajšimi deklicami na posamični preizkušnji veselila tudi Eva GOROPEČNIK.

Zmaga Matica Repnika

Dodano 9. decembra 2013

Matic Repnik

08.12.2013 – Pokljuka, Slovenija

Na Pokljuki se je odvilo prvo biatlonsko tekmovanje nove zimske sezone 2013/2014. Tekmovanje se je v organizaciji našega kluba izteklo odlično. Najbolj so nas razveselili najmlajši tekmovalci in sicer v kategorijah mlajši dečki ter mlajše deklice.

Odlično je novo sezono med mlajšimi dečki začel z zmago Matic REPNIK, na tretjem mestu mu je delal družbo Jernej GOROPEČNIK. Na zmagovalne stopničke je stopila tudi drugo uvrščena mlajša deklica, Eva GOROPEČNIK. Poleg Matica, Jerneja in Eve, pa smo se veselili še preostalih medalj Petra DOKLA, Vida ZABRETA, Primoža PANČURJA, Antheje GRUM.

Klemen Bauer odlično začel novo zimsko sezono

Dodano 1. decembra 2013

Klemen Bauer

01.12.2013 – Oestersund, Švedska

Zima je tu in tu so tudi prva biatlonska tekmovanja. Novo zimsko sezono 2013/2014, ki je seveda tudi olimpijska, so biatlonci odprli v švedskem Oestersundu. Zelo obetavno je sezono začel KLEMEN BAUER, ki je prvo preizkušnjo sezono, posamično tekmovanje na 20 km, končal kot odličen deveti. Tudi v sprintu je KLEMEN z 22. mestom dosegel lepo število točk za svetovni pokal in je trenutno na skupnem 10. mestu. KLEMEN, pa je bil na Švedskem tudi član mešane štafete, ki je osvojila 9. mesto. V Oestersundu smo imeli na startu tudi Petra DOKLA kateri, pa se ni najboljše znašel v zelo zahtevnih vremenskih pogojih.

KLEMEN in PETER bosta že konec tedna, od 6.12. do 8.12. 2013 nastopala na drugem prizorišču sezone, v avstrijskem Hochfilznu.

Člani kluba in klubski tekmovalci, pa se bomo v nedeljo dne 8.12.2013, ob 10. uri na Pokljuki, prvič preizkusili v novi zimski sezoni, tako organizacijsko kot tudi tekmovalno.

Page 6 of 6 « 1 2 3 4 5 6

Galerija

Kontakt

Naslov: Breznikova 76, Ihan, 1230 Domžale
Telefon: +386 (0) 41 790 799
E-pošta: tskihan@gmail.com