80 let prvega tekmovanja v teku na smučeh v Ihanu (1934-2014)

Zmaga Mance Slabanje in Eve Goropečnik

Dodano 30. september 2014

Rolkanje Ihan 2014, Manca Slabanja
Rolkanje Ihan 2014, Eva Goropečnik

27.09.2014 – Ihan, Slovenija

Na tradicionalnem tekmovanju na tekaških rolkah v Ihanu se je v prelepem sončnem vremenu pomerilo 99 tekmovalcev iz 12 slovenskih klubov. Tekmovanje, ki je štelo za Poletni pokal Geoplin 2014 je tudi organizatorju, SK IHAN prineslo odlične uvrstitve. Ob 80-letnici ihanske smučarije, smo dosegli dve zmagi. V kategoriji žensk je zmagala Manca SLABANJA, med najmlajšimi tekmovalkami, mlajšimi deklicami, pa je bila najboljša Eva GOROPEČNIK.

Na zmagovalne stopničke sta stopila tudi Anže POVIRK, kategorija moški in Luka NAGLIČ, kategorija mlajši mladinci.

Pravo veselje, pa so nam pripravili najmlajši tekmovalci, skupaj v cilju kar 21 tekmovalcev kluba, ki so sploh prvič nastopali na tekmovanji s tekaškimi rolkami in tisti, ki že tekmujejo nekaj sezon. Izpostaviti velja mlajše dečke in deklice ter starejše dečke (Lovro Planko, 4. mesto, David Parkelj, 6. mesto, Maša Ručigaj, 7. mesto, Matej Starbek, 8. mesto, Matic Repnik in Drejc Trojer, 9. mesto, Jernej Goropečnik, 10. mesto, Hana Zrim, 11. mesto, Tadej Repnik, 12. mesto, Ana Gnidovec, 13. mesto, Viktorija Mežnar, 15. mesto, Pavel Trojer in Pia Gakovič, 16. mesto ter Mark Marinšek, 18. mesto).

Da je tekmovanje zares uspelo tako po tekmovalni kot tudi organizacijski plati, so zato zaslužni vsi sodelujoči člani SK IHAN, predstavniki PGD Ihan in donatorji, ki so nam priskočili na pomoč: Občina Domžale, KS Ihan, Kolektor Etra, d.o.o. in Dušan Peterka, s.p..

Klemen Bauer bronast na svetovnem poletnem prvenstvu v biatlonu

Dodano 28. avgust 2014

Klemen Bauer

21.08.2014 – Tyumen, Rusija

Klemen BAUER je odlično začel novo tekmovalno sezono 2014/2015. V ruskem Tyumnu je s slovensko mešano štafeto osvojil tretje mesto. KLEMEN je tako po lanski zlati medalji s Svetovnega prvenstva v poletnem biatlonu v Italiji, dodal še BRONASTO MEDALJO.

ČESTITKE KLEMNU !!!

Klemen Bauer postal očka

Dodano 26. junij 2014

Klemen Bauer

foto: Miko/NordicFocus

24.06.2014 – Ihan, Slovenija

Člani SK IHAN smo izredno veseli dogodka, rojstva sina AKSLA ponosnima staršema Klemenu BAUERJU in njegovi partnerki Neži KOVAČ.

Ob tej priložnosti izražamo ISKRENE ČESTITKE in hkrati želimo vsem trem obilico zdravja, veselih trenutkov ter dogodivščin, ki jih nedvomno čakajo na novi življenjski poti.

SREČNO!

Ihanski biatlonci okupirali zmagovalne stopničke

Dodano 04. april 2014

Klemen Bauer

foto: Špela Lazar

30.03.2014 – Pokljuka, Slovenija

Na Pokljuki se je odvilo predzadnje dejanje letošnjih biatlonski tekmovanj. Ihanski biatlonci smo zopet dosegli odlične rezultate. Zagotovo je najbolj odmevala trojna zmaga mlajših dečkov, ki so se merili v sprintu. Jernej GOROPEČNIK, 1. mesto, Lovro PLANKO, 2. mesto in Matic REPNIK, 3. mesto, so junaki nedeljskih tekmovanj na Pokljuki.

A poleg zmagovalne trojke je potrebno izpostaviti nastop Primoža PANČURJA, ki je na tekmi s skupinskim startom, med člani zasedel odlično 3. mesto in se tako ob bok postavil Klemnu BAUERJU, ki je bil le nekaj sekund pred njim, na 2. mestu.

Ob že naštetih osvojenih medaljah, pa so le-te osvojili tudi Peter DOKL, 3. mesto, med člani, pokalno tekmovanje, Miran MAJER, 3. mesto, mlajši člani, Luka NAGLIČ, 3. mesto, mlajši mladinci in Anthea GRUM, 2. mesto, mladinke.

Naše tekmovalce, v soboto dne 5.4.2014, na Pokljuki čaka še zadnje dejanje, nastop na zadnji tekmi za Pokal RS v biatlonu 2013/2014. Ihanci pred zadnjo tekmo prepričljivo vodimo v skupnem seštevku in tako dokazujemo, da je Ihanska smučarija tudi po 80 letih še kako aktivna in uspešna.

Aktiven pa je tudi Klemen BAUER, ki se bo prav danes podal na tridnevno izjemno težko preizkušnjo na Grenlandiji, »Arctic Circle Race«. Klemen bo moral na smučeh, v klasičnem slogu, v treh dneh preteči kar 160km. Več o sami ekstremni dirki po Grenlandiji, pa na spletni naslovu Arctic Circle Race

Klemen Bauer na zasledovalni tekmi odličen peti

Dodano 19. marec 2014

Kontiolahti 2014

15. - 16.03.2014 – Kontiolahti, Finska

V finskem Kontiolahtiju so se biatlonci merili v sprintu in na zasledovalni tekmi. Na zasledovalni tekmi je zablestel KLEMEN s 5. mestom in s tem dosegel svojo najboljšo posamično uvrstitev v svetovnem pokalu. KLEMEN je po sobotnem sprintu zasedal 12. mesto in s katerega se je podal na 12,5km zasledovalno tekmo. KLEMEN se je odlično spoprijateljil s progo v Kontiolahtiju, kjer je že leta 2005 v sprintu osvojil srebrno medaljo na Svetovnem mladinskem in juniorskem prvenstvu v biatlonu.

KLEMEN je tako, po 4. mestu v sprintu na OI VANCOUVER 2010 in po 5. mestu na posamični preizkušnji na Svetovnem prvenstvu v biatlonu, Ruhpolding 2012, v Kontiolahtiju dosegel izjemen rezultat. In kot je v tv prenosu dejal cenjeni komentator g. Marjan Fortin, če bi bil pred ciljem še en klanec bi v Kontiolahtiju KLEMEN zagotovo dosegel zmagovalne stopničke. In ta »klanec« bo zagotovo prišel tudi za KLEMNA, mogoče že na naslednjih preizkušnjah v Holmenkollnu, Norveška, kjer biatlonce čaka zadnja biatlonska postaja sezone.

KLEMEN in PETER bosta v četrtek dne 20.3.2014 ob 15.30 uri nastopila v sprintu.

KLEMNU ČESTITKE ZA IZJEMEN REZULTAT !!!

Manca Slabanja odlična deveta na tekmi celinskega pokala

Dodano 19. marec 2014

Manca Slabanja

16.03.2014 – Valdidentro, Italija

MANCA je v italijanskem Valdidentru dosegla odličen rezultat na tekmi celinskega pokala v teku na smučeh. Na 5km zasledovalni preizkušnji v prosti tehniki je v cilj prispela kot 9. V sobotni preizkušnji na 5km preizkušnji v klasični tehniki, pa je zasedla 21. mesto.

ČESTITKE MANCI ZA ODLIČEN REZULTAT !!!

Tekmovanje šprint štafet

Dodano 19. marec 2014

14.03.2014 – Pokljuka, Slovenija

Na Pokljuki je potekalo tekmovanje v teku na smučeh in sicer v disciplini šprint štafete. Štafeto sta sestavljala dva tekmovalca, ki sta se v prosti tehniki merila. IHANCI smo imeli na startu kar sedem štafet oz. dvojic. Najvišje sta posegli štafeti v članski kategoriji, 4. mesto, Primož PANČUR in Vid ZABRET ter kategoriji starejših dečkov, 4. mesto, Lovro PLANKO in Jernej GOROPEČNIK.

Peti sta bili štafeti v postavi Drejc TROJER in Matej STARBEK, mlajši dečki ter Matic REPNIK in David PARKELJ, starejši dečki. Šesto mesto med mlajšimi deklicami je osvojila dvojica Hana ZRIM in Maša RUČIGAJ. Med članicami sta 7. mesto osvojili Maša in Tjaša BAHOVEC, medtem ko sta bili Maja DOLŽAN in Eva GOROPEČNIK med starejšimi deklicami 12.

Klemen Bauer v sprintu na 17. mestu

Dodano 14. marec 2014

Pokljuka 2014

13.03.2014 – Kontiolahti, Finska

KLEMEN BAUER je v finskem biatlonskem prizorišču Kontiolahti, kjer bo v naslednjem letu svetovno prvenstvo ponovno dokazal, da je odličen biatlonec. Na sprintu, ki je seveda štel za točke svetovnega pokala je z odličnim, četrtim časom teka in dvema zgrešenima streloma, osvojil 17. mesto. S tem dosežkom je bil najbolje uvrščeni slovenski tekmovalec. Nastopil je tudi Peter DOKL, ki je s popolnim strelskim nastopom, a v zelo težkih pogojih na progi, startal je namreč v zadnji, četrti skupini, osvojil 69. mesto.

V soboto dne 15.3.2014, ob 12.15 uri se bosta KLEMEN in PETER ponovno merila na tekmi v sprintu.

Klemen Bauer zelo uspešno zaključil pokljuške tekme

Dodano 11. marec 2014

Pokljuka 2014

foto: Špela Lazar

08.03. - 09.03.2014 – Pokljuka, Slovenija

KLEMEN BAUER je ob številčni podpori Ihanskih navijačev, zbralo se nas je nekaj čez 100, uspešno nastopal v zasledovalni tekmi in tekmi s skupinskim startom. V soboto je KLEMEN na 12,5km zasledovalni preizkušnji osvojil 18. mesto. Tudi s tem nastopom si je KLEMEN pritekel in pristreljal vstopnico za nedeljsko tekmo s skupinskim startom. Na zopet sončni Pokljuki, s številnimi navijači, se je KLEMEN podal na 15km preizkušnjo s štirimi strelskimi nastopi. KLEMEN je s 27. mestom osvojil nove točke svetovnega pokala.

Že v četrtek dne 13.3.2014 čaka KLEMENA in PETRA nastop na naslednji postaji svetovnega pokala v biatlonu v finskem Kontiolahtiju.

Klemen Bauer na tekmi svetovnega pokala na 17. mestu

Dodano 07. marec 2014

06.03.2014 – Pokljuka, Slovenija

Na idilični, zelo zimski Pokljuki so se najboljši biatlonci sveta merili v sprintu. Prva tekma po OI SOČI je prinesla zelo zanimiv razplet, še zlasti glede na zelo spremenljive vremenske razmere. Močan veter je dodobra ponagajal tudi Petru DOKLU, ki je zgrešil kar štiri strele, kar seveda ni običajno za našega ostrostrelca. Zato je tudi izostal pričakovan rezultat med 60 najboljših biatloncev. PETER je na koncu osvojil 84. mesto.

Odlično je na strelišču opravil svojo nalogo KLEMEN BAUER, ki je na tekmi svetovnega pokala sploh prvič zadel vseh deset tarč. Na koncu je bil KLEMEN z dobro minuto zaostanka uvrščen na 17. mesto. KLEMEN ima tako v soboto dne 8.3.2014, ob 11.15 uri, ko bo start zasledovalne tekme, zelo dobro izhodišče za dosego še odmevnejšega rezultata.

VABLJENI NA POKLJUKO !!!

Primož Pančur, Vid Zabret in Anthea Grum zaključili s posamičnimi preizkušnjami svetovnega prvenstva

Dodano 07. marec 2014

05.03.2014 – Presque Isle, ZDA

PRIMOŽ, VID in ATHEA so v zvezni državi Maine na Svetovnem mladinskem in juniorskem prvenstvu v biatlonu zaključili s posamičnimi tekmami. Na najdaljših preizkušnjah, 15km, je najboljšo uvrstitev med juniorju zasedel VID z 30. mestom. PRIMOŽ je med juniorji osvojil 43. mesto. ATHEA je bila na 10km preizkušnji 32.

Primož Pančur, Vid Zabret in Anthea Grum nastopili na prvih tekmah svetovnega prvenstva v biatlonu

Dodano 04. marec 2014

Primož Pančur, Vid Zabret

28.02. - 02.03.2014 – Presque Isle, ZDA

V ameriški zvezni državi Maine, IHANCI nastopajo že drugič v zgodovini, saj so leta 2006 kar štirje nastopili na Svetovnem mladinskem in juniorskem prvenstvu v biatlonu. Na svetovnem prvenstvu v Presque Isle, Maine so nastopili Klemen BAUER, Peter DOKL, Aleš GREGORIČ in Anže GREGORIČ. Da malce osvežimo rezultate izpred osmih let. Klemen je bil odličen 4. in 5. Aleš je dosegel svoj najboljši rezultat s 14. mestom v sprintu, Peter, pa s 16. mestom. V mladinski kategoriji je Anže s 17. mestom dosegel svojo najboljšo uvrstitev na prvenstvu.

In nazaj v sedanjost. Zelo dobro je v juniorski kategoriji v sobotnem sprintu nastopil Primož PANČUR, ki je z vsemi zadetimi streli, zasedel 18. mesto. Vid ZABRET je osvojil 44. mesto, katerega je osvojila tudi Anthea GRUM med mladinkami.

V nedeljskih zasledovalnih tekmah so bili doseženi naslednji rezultati. PRIMOŽ je osvojil 25. mesto, VID 36. mesto in ATHEA 41. mesto.

Manca Slabanja s slovensko štafeto osvojila 3. mesto

Dodano 24. februar 2014

Manca Slabanja

foto: Športno društvo Pokljuka

23.02.2014 – Oberwiesenthal, Nemčija

MANCA se je na nemškem prizorišču tekem Alpskega pokala pomerila v štafetnih tekih in na posamični 10km preizkušnji.

MANCA je skupaj z Anamarijo Lampič in Leo Einfalt, ki so tvorile slovensko žensko štafeto, osvojila sijajno uvrstitev. Tekmovalke so se namreč uvrstile na zmagovalne stopničke in prejele bronaste medalje alpskega pokala. MANCA se je v nedeljo merila še na 10km preizkušnji v klasični tehniki in osvojila 26. mesto.

ČESTITKE MANCI ZA OSVOJENO TRETJE MESTO !!!!

Klemen Bauer in Peter Dokl s slovensko štafeto do odličnega 6. mesta

Dodano 24. februar 2014

Biatlonska štafeta

foto: Stanko Gruden

22.02.2014 – Soči, Rusija

Zadnji dan biatlonskih tekmovanj na olimpijskih progah v Sočiju sta se KLEMEN in PETER, skupaj z Jakovom in Janezom, pomerila v moški štafeti 4x7,5 km.

PETER se je v lov za najboljšo olimpijsko štafetno uvrstitev podal kot prvi in odlično opravil svojo nalogo. Tudi KLEMEN je v tretji predaji slovensko štafeto držal ob robu zmagovalnih stopničk. Slovenska štafeta je cilj prečkala kot šesta in s tem dosegla sijajen uspeh, najboljšo olimpijsko uvrstitev vseh časov. S to uvrstitvijo sta KLEMEN in PETER odlično zaključila svoje olimpijske nastope v Sočiju. Vsi skupaj si želimo, da bomo tako za KLEMENA kot tudi za PETRA lahko navijali tudi na XXIII. zimskih olimpijskih igrah v južno korejskem PYEONGCHANGU 2018.

ČESTITKE KLEMENU in PETRU ZA ODLIČEN NASTOP ter USPEH NA OLIMPIJSKIH IGRAH !!!!

Matic Repnik in Eva Goropečnik državna prvaka v biatlonu

Dodano 19. februar 2014

Državno prvenstvo v biatlonu, mlajši dečki in deklice

15.02.2014 – Pokljuka, Slovenija

Medtem, ko Klemen BAUER in Peter DOKL čakata na svojo zadnjo olimpijsko preizkušnjo v Sočiju, na sobotno moško štafeto, so se njuni mlajši klubski sotekmovalci na Pokljuki merili za državne biatlonske naslove in nove točke za Pokal RS v biatlonu.

V klubu se pod vodstvom Janeza Gregorina ustvarja nova mlada, odlična generacija tekmovalcev. Že v preteklih sezonah so nase opozorili na posameznih tekmovanjih. V letošnji zimski sezoni, kot tudi že v lanski, pa so Matic REPNIK, David PARKELJ, Lovro PLANKO, Jernej GOROPEČNIK, Drejc TROJER, Matej STARBEK, Eva GOROPEČNIK, Maja DOLŽAN in Hana ZRIM naredili še korak višje.

V kategoriji mlajših dečkov in deklic dosegajo zelo odmevne rezultate podkrepljene z zmagami in uvrstitvami na zmagovalni oder. Tudi v soboto dne 15.2.2014 smo se veselili novih uspehov naše zelo perspektivne mlajše selekcije kluba.

Matic REPNIK in Eva GOROPEČNIK sta namreč postala državna prvaka v biatlonu, v disciplini sprint, med mlajšimi dečki in deklicami. Na zmagovalne stopničke, pa sta se uvrstila še Jernej GOROPEČNIK, 2. mesto in Lovro PLANKO, 3. mesto, oba mlajši dečki.

Odlično sta nastopila tudi Maja DOLŽAN, 4. mesto, mlajše deklice in Drejc TROJER, 5. mesto, mlajši dečki. Na državnem prvenstvu so bili uvrščeni še David PARKELJ, 7. mesto, Matej STARBEK, 11. mesto, oba mlajša dečka in Hana ZRIM, 10. mesto, mlajše deklice.

Za točke Pokala RS v biatlonu so se merili na skupinski tekmi še naslednji tekmovalci SK IHAN, in sicer:

- Primož PANČUR, 1. mesto, mlajši člani
- Vid ZABRET, 3. mesto, mlajši člani
- Luka NAGLIČ, 3. mesto, mlajši mladinci
- Amadeja TERAŽ, 3. mesto, članice
- Tjaša BAHOVEC, 9. mesto, mladinke
- Maša BAHOVEC, 10. mesto, mladinke
- Lea VALJAVEC, 14. mesto mladinke

Page 5 of 6 « 1 2 3 4 5 6 »

Galerija

Kontakt

Naslov: Breznikova 76, Ihan, 1230 Domžale
Telefon: +386 (0) 41 790 799
E-pošta: tskihan@gmail.com